![](/uploads/posts/2014-08/1407745735_j69-4-small.jpg)
مین ضدنفرات والمرا 69
مختصات:
شكل ظاهري : استوانه بلند
اندازه و ابعاد : ارتفاع 5/ 20 سانتيمتر ، قطر 8/10 سانتيمتر
وزن كل : 121 / 3 كيلو گرم
وزن خرج اصلي : 420 گرم
وزن خرج كمكي : 13 گرم
وزن چاشني : 6 گرم
تعداد چاشني : دو عدد ،كه يك عدد آن احتراقي و يكي ديگر انفجاري مي باشد.
نيروي لازم جهت عملكرد : فشار8 /0 1 كيلوگرم و كشش 5 /6 كيلو گرم
اثر و قدرت انفجار: اثر و قدرت اين مين بصورت تركش و موج انفجار بوده و تركش هاي آن در تمام جهات پراكنده شده و در فواصل نزديك كشنده مي باشد.
شعاع خطرناك : 60 متر
شعاع تامين : 120 متر
ساختمان مين
1) بدنه مين كه دو لايه مي باشد. لايه بيروني پلاستيكي و دروني فلزي است كه انتهاي آن محفظه خرج پرتاب قرار دارد.
2) محفظه خرج اصلي كه آلمينيومي بوده و در قسمت بالا و پايين آن دو صفحه فلزي قرار دارد.
3) خرج اصلي
4) خرج كمكي
5) ساچمه هاي مكعب شكل كه حدود هزار عدد مي باشد و با مقداري از خرج اصلي مخلوط است.
6) درپوش و واشر پلاستيكي
7) چاشني انفجاري
8) چاشني احتراقي
9) خرج پرتاب
10) محفظه خرج پرتاب
11) سيم رابط 30 سانتي كه قسمت جهنده و بدنه را به هم وصل مي كند.
12) محفظه پلاستيكي چاشني احتراقي كه در قسمت زير صفحه بالائي آن يك سوزن پرچ شده قرار دارد كه در موقع عمل مين؛ پس از يك چرخش5 4 درجه روبروي چاشني انفجاري قرار گرفته و به چاشني برخورد مي كند.
13) ماسوره كه داراي اجزاي زير مي باشد:
a. ضامن ماسوره
b. كلاهك فلزي كه داراي پنج شاخه بوده كه در زير آن يك واشر پلاستيكي قرار دارد
c. كلاهك انتقال نيرو به محفظه سوزن و فنر
d. سه عدد ساچمه نگهدارنده سوزن
e. مقر ساچمه ها
f. سوزن و فنر سوزن
لازم به ذكر است كه شاخك مياني از داخل بوسيله يك حلقه به مقر ساچمه ها متصل است
مدار آتش
هنگامي كه فشار يا كششي معادل 7 تا 9 كيلو گرم به ماسوره مين وارد شود؛ حلقه اتصال شاخك مياني به مقر ساچمه ها بطرف بالا كشيده شده، مقر ساچمه ها حركت كرده و ساچمه ها رها مي شوند در اين هنگام فنر كه در پشت سوزن جمع شده است سوزن را به طرف پايين پرتاب مي كند و سوزن به چاشني احتراقي ضربه مي زند و باعث احتراق چاشني مي گردد. احتراق حاصله موجب اشتعال قرص باروت شده و آنرا شعله ور مي سازد. گاز حاصله كه در قسمت خالي انتهاي مين جمع شده و با قدرت قسمت داخلي مين را از بدنه مين جدا كرده و به طرف بالا پرتاب ميكند. هنگامي كه مين به بالاترين ارتفاع رسيد؛ در اين حالت سيم رابط كاملاً كشيده شده، محفظه چاشني احتراقي را با چرخشي حدود 45 درجه به طرف پايين مي كشد و سوزن ثابت شده در بالاي ان را روبروي چاشني انفجاري قرار مي دهد و بشدت به آن برخورد نموده و آن را منفجر مي كند .موج انفجار حاصله با كمك خرج ميانجي ؛خرج اصلي را منفجر مي كند و تركشهاي مكعب شكل در يك فضاي 360 درجه اي به تمام اطراف پراكنده مي شود..
طريقه مسلح كردن
براي مسلح كردن پس از مشخص كردن جاي مين، ابتدا چاشني انفجاري و چاشني احتراقي را در محلهاي خود قرار داده و ماسوره را به مين مي بنديم و سپس سيم تله را(در صورت استفاده بصورت كششي )از سمت پايه به طرف مين كشيده و به شاخك مياني متصل كرده و در آخر ضامن را مي كشيم. در صورت امكان مين را استتار مي كنيم.
طريقه خنثي كردن
درخصوص نوع وروش برخورد بامین والمرا نکاتی رایاداوری نمایم.:
۱-ازکارکردن بر روی ردیف ونواربدونه استفاده ازمین یاب واتکا به سیستم قدم شماربرهیزید
۲-ازکارهای اضافی بر روی مین والمرا مانند شکستن سوزن چاشنی ها واعمالی که باعث خطر افرینی میگردداجتناب ورزید
۳-روش مین برداری انتنی یا معبر زدن بین دو ردیف به موازات ردیف ها ودرطول نوار وبی بوق کردن مسیر رسیدن به مین بهترین روش وکم خطرمیباشد
۴-برادران مین بردار توجه داشته باشند اگر کلاهک یا ماسوره مین والمرا خارج از ردیف ونوار دیده شد اقدام به زدن ان بالگد ننمایندوبا فکر این که مین مسلح میباشد باان برخورد شود
۵-چاشنی های مین والمرا بسیار حساس وژله روی چاشنی ها سریع الشتعال است بارعایت نکات تامینی با انها برخورد کنیم تا شاهد حادثه های دیگر نباشیم.
مدیر پاکسازی قرارگاه پاکسازی نزاجا تشریح کرد
آشنایی با مین والمرا، دشمن خفته در خاک
مدیر پاکسازی قرارگاه پاکسازی نیروی زمینی ارتش گفت: مین والمرا یکی از کشنده ترین مینهای موجود است و به محض برخورد با آن از زمین کنده میشود و تا ارتفاع ۶۰ سانتی متری بالا میآید و در آنجا منفجر میشود، ضمن اینکه به دلیل قدرت جهندگی نیز در ناحیه شکم بسیار کشندهتر میشود.
به گزارش مشرق، وقتی پای صحبت خانوادههای شهدای پاکسازی میادین مین مینشینیم با نام بردن ازمین والمرا قدم به کابوسگاه آنان میگذاریم، چرا که یکی از کشندهترین مینهای ضد نفر، مین والمرا است که در جنگ تحمیلی، کشور ایتالیا آن را ساخت و تعداد زیادی از آن را در اختیار رژیم بعث عراق قرار داد که تعداد زیادی از این مین خطرناک در کشور ما کار گذاشته شد.
برای آشنایی بیشتر با این دشمن خفته در خاک، گفت و گویی با سرهنگ "رضا پیرحیاتی" مدیر پاکسازی قرارگاه پاکسازی نزاجا انجام دادهایم که گزارش آن را در ادامه میخوانید.
مین والمرا که دارای چهار شاخک است به محض برخورد با آن از زمین کنده میشود و تا ارتفاع ۶۰ سانتی متری بالا میآید و در آنجا منفجر میشود ضمن اینکه به دلیل دارای قدرت جهندگی نیز در ناحیه شکم بسیار کشندهتر میشود به گونهای که بیش از هزار ترکش به شکل مکعب در این مین به صورت ۳۶۰ درجه پراکنده شده و تا ۶۰ متر هم قدرت تخریب دارد.
مین "والمرا" که ساخته کشور ایتالیا بوده و از 5 قسمت "بدنه، ماسوره، چاشنی، خرج کمکی و خرج اصلی" تشکیل شده است.
این مین بدنهای از جنس فلز با روکشی پلاستیکی و رنگ کرم دارد؛ وزن این مین 3 کیلو و 200 گرم بوده که به ماسوره ترکیبی "فشاری و کششی" مجهز شده و نیروی لازم برای انفجار این مین در اثر فشار 3 کیلو گرم و بر اثر کششی 6 کیلوگرم است.
مین والمرا از 2 چاشنی برخوردار است که یکی از چاشنیها احتراقی و دیگری انفجاری است و بدنه مین که دو لایه میباشد لایه بیرونی پلاستیکی و درونی فلزی است که انتهای آن محفظه خرج پرتاب قرار دارد، محفظه خرج اصلی که آلمینیومی بوده و در قسمت بالا و پایین آن دو صفحه فلزی قرار دارد.
وقتی که فشار یا کششی به ماسوره مین وارد شود؛ حلقه اتصال شاخک میانی به محل ساچمهها بطرف بالا کشیده شده، ساچمهها تحریک شده و رها میشوند که در این هنگام فنر که در پشت سوزن جمع شده، سوزن را به طرف پایین پرتاب میکند و سوزن به چاشنی احتراقی ضربه زده و باعث احتراق چاشنی میشود. آتش حاصله موجب اشتعال قرص باروت شده و آن را شعله ور میسازد.
در همین هنگام چاشنی احتراقی با چرخشی حدود 45 درجه به طرف پایین کشیده میشود و سوزن ثابت شده در بالای آن برخورد میکند و باعث انفجار آن میشود. موج انفجار با کمک خرج کمکی، خرج اصلی را منفجر میکند و ترکشهای مکعب شکل به اطراف پرتاب میشوند که کل این عملیات انفجار در 2 ثانیه اتفاق میافتد.
![مینی که بیشترین آسیب را به ما وارد کرد ، کدام مین است ؟ مینی که بیشترین آسیب را به ما وارد کرد ، کدام مین است ؟](/uploads/posts/2014-08/thumbs/1407745759_closeupofamineexposedbytheshiftingsandsofthede.jpg)
پرونده « والمرا » هنوز مختومه نشده است!
( فرانچسکوتوتی) ( الساندرو دل پیرو ) ( پائولومالدینی ) و… برای بسیاری از فوتبال دوستان و مشتاقان سبک بازی کاتاناچیو اسامی آشنائی است .لحظه به لحظه اخبار فوتبال ایتالیا را عده کثیری از نسل سومی ها پیگیر هستند.
اینکه چطور آث میلان با مالک متمولش از شخصیت قهرمانی فاصله گرفته اینکه چطور سرمربی یوونتوس در تبانی و شرط بندی دست داشته و یا چرا اینتر میلان پس از رفتن مربی سرشناسش ژوزه مورینیو روز خوش به خودش ندید و… اما در این میان هستند کسانی که نه تنها از شنیدن نام ایتالیا به یاد فوتبال نمی افتند بلکه ایتالیا برایشان مساوی شده با ( والمرا ).
احتمالا تا بحال این اسم را نشینده و یا کمتر شنیده باشید . والمرا نام یک تیم فوتبالی نیست .بلکه اسم یک نوع مین ضد نفراست .مینی که کشور ایتالیا سازنده آن بوده و در زمان جنگ تعداد کثیری را به رژیم بعثی فروخت تا در جنگ تحمیلی شکوفه های ایران را پرپر کند .پرونده این سلاح کشنده با گذشت بیش از دو دهه از اتمام جنگ هنوز به طور کامل بسته نشده و هرازگاهی خبر شهید شدن و یا جانبازی یکی از هموطنانمان را بوسیله والمرامی شنویم.
ترجیح دادم تا مقدمه پرونده این هفته را با دلتنگی برادر شهیدی آغاز کنم که ( والمرا ) برایش شده کابوس! احسان محمدی برادر بزرگتر شهید ابوذر محمدی از شهدای گرانقدری که در حین پاکسازی میادین مین به در جه رفیع شهادت نائل آمد،در نامه ای از دلتنگی هایش برای شهید گفته است ( وقتی اسم کشور ایتالیا از زبانی جاری می شود هر کسی بنا به سلیقه و علاقه اش یاد چیزی می افتد، لباس لاجوردی تیم ملی فوتبالش،برج کج پیزا ، ونیز شهری با قایق های چوبی ،لئوناردوداوینچی، عینک آفتابی ،پاستا،پائولومالدینی،مافیای سیسیل و پدر خوانده ،پیتزا،سیلویو برلوسکنی و…
اما من یاد (والمرا ) می افتم که نه بازیکن آث میلان ویوونتوس است نه مارک معروف کت و شلوار و عینک ،نه یک خوراکی و نه اسم مکانی دیدنی در فلورانس ، ( والمرا ) نام یکی از کشنده ترین مین های ضد نفراست که در جنگ تحمیلی ایتالیا آن را ساخت .این نوع مین شاخک دار که حتی در فیلم ها و سریال های تلویزیونی دیده اید به محض برخورد پا با آن از زمین کنده می شود و تا ارتفاع ۶۰ سانتی متری بالا می آید و در آنجا منفجر می شود! طراحان این مین ،جهنده بودن را به آن اضافه کرده اند که با انفجار در ناحیه شکم به شدت کشنده باشد .بیش از هزار ترکش مکعبی شکل به اندازه بند انگشت در این مین وجود دارد که به صورت ۳۶۰ درجه پراکنده می شوند و تا ۶۰ متری هم کشنده هستند .
( والمرا ) مینی است که شهید آوینی را به آسمان فرستاد،مینی است که برادر من و هزاران برادر دیگر من را برای همیشه از خانواده هایشان گرفت … هنوز هم بالغ بر چند میلیون مین خنثی نشده در مرز ایران و عراق وجود دارد که هر روز فرزندان این مرز و بوم برای پاکسازی آنها دست از جان می شویند… ایتالیا من را فقط به یاد مین ( والمرا) می اندازد !
از این دست دلتنگی ها زیاد است،شاید اگر امروز به سراغ سه دختر شهید غلامحسین جعفری پور از بچه های خوب ایلام بروید که در مردادماه سال گذشته در منطقه سرو ارومیه در حین عملیات پاکسازی بر اثر برخورد با مین ضد نفر پدالی به شهادت رسید ،آنها هم دلتنگی های بسیاری برای پدرشان دارند .
خطر همیشه در کمین است اما برای مردمی که در مناطق غربی و جنوب غربی کشور زندگی می کنند،این خطر با وجود مین های باقی مانده از جنگ مفهومی جدی تر دارد .اگر چه به گواه آمار،آذربایجان غربی در میان ۵ استانی که بیشترین مین را در خود جای داده در وضعیت بهتری است ،اما با این همه،هنوز هم مردم ساکن در مناطق مرزی سردشت ،پیرانشهر وارومیه هراس دارند که با اطمینان خاطر قدم بردارند .
هنوز هم که هنوز است،جنگ در پس های و هوی چوپانی کم سن و سال ناگهان صدایش با انفجار مینی در دشت های سبز سردشت خاموش می شود و یا در بند بند وجود دخترکان وپسرکان و دامداران و کشاورزان ادامه دارد .
یک پنجم مین های کاشته شده جهان در کشور ما قرار دارد
هرچهار ایرانی یک مین
بعد از جنگ تحمیلی عراق، بیش از ۱۶ میلیون مین دردل خاک و متن زندگی مردم قرار گرفت .مین ها نگهبانان خاموشی هستند که هرگز خطا نمی کنند و هیچ وقت به خواب نمی روند و هرگز صلح را به ارمغان نمی آورند،این جمله ای است که یک افسر کامبوجی به زبان می آورد .جمله ای که از دل واقعیت تلخ جنگ برخاسته است .
نخستین بار این مین ها در جنگ جهانی دوم مورد استفاده قرار گرفتند .اما نکته مهم در مورد آنها این است که سال ها پس از جنگ باقی می مانند به طوری که هم اکنون بیش از ۵۰ میلیون مین خنثی نشده در سراسر جهان وجود دارد و بیش از ۸۴ کشور جهان با آنها درگیر هستند وآمار ها هم می گوید که در هر ۲۲ دقیقه یک نفر بر اثر برخورد با مین و مهمات عمل نکرده در سراسر جهان کشته و معلول می شوند .
پس از جنگ استان های ایلام با مساحت یک میلیون و ۷۰۰ هزار هکتار ،خوزستان با مساحت یک میلیون و ۳۸۰ هزار هکتار،استان کرمانشاه با مساحت ۶۹۱ هزار هکتار ،آذربایجان غربی با مساحت ۵۹ هزار هکتار و کردستان با مساحتی به وسعت یک هزارو ۴۸۰ هکتار به ترتیب آلوده ترین نقاط ایرن از نظر وجود مین به حساب می آیند .
نکته مهم این است که پراکندگی مین ها نه فقط در میدان های شناخته شده مین که در زمینهای کشاورزی و محدوده های زندگی مردم است .کشاورزان ساکن ،عشایرکوچ نشین و کودکان بیشترین تهدید را از جانب مین ها دارند .
مهرماه پایان عملیات پاکسازی اعلام شده بود!
وعده ای که تحقق نیافت
معاون امنیتی انتظامی استاندار آذربایجان غربی چندی قبل از این خبر داده بود که تا آخر مهرماه ۹۱ استان از مواد منفجره و مین پاک می شود .وعده ای که حداقل در جلسه کارگاه ارزشیابی طرح پیشگیری از بروز معلولیت های ناشی از انفجار مین و مهمات عمل نکرده در ارومیه مشخص گردید که کارپاکسازی کماکان ادامه خواهد داشت .
عیسی قنبری معاون استاندار با اشاره به کاهش ۸۰ درصدی انفجار مین و مواد منفجره به جای مانده از دوران دفاع مقدس در مناطق مرزی استان در سال جاری ،تصریح کرده بود که تا پایان مهرماه استان از وجود مین ها و مواد منفجره پاک می شود .
بنا به اظهار نظر اجلالی رئیس مرکز مین زدایی آذربایجان غربی ،پاکسازی میادین آلوده مین از اردیبهشت ماه سال جاری در استان تداوم یافت و تاپایان ۶ ماهه نخست سال جاری ۳۸۱ هکتار از اراضی مناطق مرزی پیرانشهر،سردشت و ارومیه پاکسازی شدند . وی گفت : در این مدت ۱۸ هزار و ۴۳۴ مین خنثی ،کشف و منهدم شد .
اجلالی با اشاره به اینکه فعالیت پاکسازی از روند خوبی برخوردار است ،بر لزوم اقدامات آگاهسازی و پیشگرانه تاکید نمود . رئیس مرکز مین زدایی استان افزود : در حال حاضر دو شرکت خصوصی نیز همراه با نیروهای مرکز مین زدایی در سطح استان مشغول به فعالیت هستند .
آموزش به مردم از خطرات قوطی واکس های آتشین
دانش آموزان و کشاورزان در ردیف اول آموزش ها
خصوصیتی که جنگ ایران و عراق داشت این بود که یک طرف، ایران تنها بود و طرف دیگر هم دشمنی بود که تمام دنیا آن را تجهیز کرده بودند .مین هایی هم در مناطق آلوده وجود داشت و دارد ساخت کشورهایی مانند ایتالیا ،فرانسه ،آلمان و بعضی ها نیز متعلق به اسرائیل است،اما یک نوع از این مین ها که بسیار خطرناک است و تلفات زیادی از ما گرفت و دارای تراکم بیشتری است مین ضدنفر والمرا نام دارد که در میان بچه هایی که در پاکسازی مشغول هستند به مین های قوطی واکسی معروف است .
اگرچه پاکسازی مناطق مین کاری شده دوران جنگ هنوز تمام نشده و به نظر می رسد با توجه به ماهیت مخفی مین و عدم امکان پاکسازی کامل به ویژه در مناطق کوهستانی و شرایط بدآب و هوایی،برای زندگی در این مناطق باید مهارت ویژه ای داشت .
بهزیستی از سال ۸۰ به صورت هدفمند وارد مقوله آموزش پیشگیری از معلولیت های ناشی از انفجار مین شده و توانسته در این زمینه همپا با عملیات پاکسازی موفق عمل نماید .در آذربایجان غریی نیز طرح آگاهسازی و پیشگیری از معلولیت های ناشی از انفجار مین و مهمات عمل نکرده با تاخیر ی ۶ ساله و در سال ۱۳۸۶ آغاز شد و ارتقای سطح آگاهی مردم و ارائه راهکارهای داشتن زندگی امن کنار مین مدنظر قرارگرفت .
مدیر کل بهزیستی آذربایجان غربی در گفتگو با ما گفت : این طرح بین گروههای دامداران ،کشاورزان ،عشایر و دانش آموزان به اجرا در می آید، همچنین این طرح در شهرهای ارومیه (سیلوانا،انزل،صومای برادوست) ،اشنویه ،سلماس،سردشت و پیرانشهر با همکاری نهادهایی چون استانداری ،فرمانداری ،فرماندهی انتظامی ،آموزش و پرورش و مرکز مین زدائی اجرا می شود .
راضیه خدادوست ادامه داد : این طرح با همکاری مستقیم معلمان، دهیاران و سایر افر ادی که به مردم روستا دسترسی دارند برگزار می شود به طوری که برای دانش آموزان دو جلسه دوساعته و برای دامداران و کشاورزان و سایر افراد ۶ جلسه دو ساعته برگزار می شود و از طرف دیگر کارگاه های آموزشی دامداران و کشاورزان اغلب در فصل زمستان به جهت تعطیلی فعالیت آنها اجرا می شود .
وی خاطر نشان کرد : از زمان آغاز این طرح خوشبختانه میزان تلفات بسیار کاهش یافته است .
مدیر کل بهزیستی استان افزود : ۱۵۴ هزار نفر از مردم شهرستانهای مرزی استان در سال جاری با آموزش های پیشگیری از معلولیت های ناشی از انفجار مین آشنا شدند .
کارشناس مسئول پیشگیری بهزیستی آذربایجان غربی نیز با بیان اینکه این طرح به دلیل کمبود اعتبار فقط در ۴۱۷ روستای در معرض خطر استان به اجرا در می آید گفت : خوشبختانه در سال ۲۲،۹۰ هزار نفر تحت آموزش قرار گرفتند .
پروین پورجبار افزود : در ۹۱۸ مدرسه این طرح به اجرا در آمده و امیدواریم با تخصیص اعتبارات بیشتر این طرح گسترش و توسعه یابد.
وی ارتقای سطح آگاهی و سلامتی افراد و گروهای هدف ، هماهنگی و مشارکت مثبت با نهادهای ذی ربط ،انتقال آموخته ها توسط دانش آموزان به محیط خانه ها،فعال نمودن کارشناسان مجری و نگرش مثبت و حساس سازی مدیران به این مقوله را از جمله نقاط قوت این طرح آموزشی برشمرد و گفت : کمبود اعتبارات و نیروی انسانی و وسائل نقلیه و نیز تحت پوشش قرار نگرفتن مسافرین نوروزی و کاروانهای راهیان نور ازاین آموزش ها را می توان جزو نقاط ضعف آن دانست .
پور جبار علاوه بر تخصیص اعتبارات بیشتر ،برگزاری اردوهای آموزشی ،تفریحی برای دانش آموزان با هدف آگاهسازی و پیشگیری از معلولیتهای ناشی از انفجار مین ،ایجاد نمایشگاههای ثابت در شهرهای مرزی و تشکیل تیم های آموزشی را در موفقیت هرچه بیشتر این طرح مؤثر عنوان کرد .
مین هایی که جابجا می شوند
مناطق شهری هم در معرض تهدید قرار دارند
با توجه به نبود نقشه میادین مین و قرار گرفتن بسیاری از مین ها در مناطق کوهستانی و نیزگذشت حدود نیم قرن از تولید برخی از مین ها و بیش از ۲۵ سال از کاشتن آنها در زمین ،کار شناسایی مین ها بسیار سخت شده با این همه نیروهای دخیل در امر پاکسازی جزو رزمندگانی هستند که علاوه بر هشت سال وقف زندگی خود جهت مقابله با دشمن پس از آن نیز در همان مناطق ماندند تا آثار باقیمانده از جنگ تحمیلی را بزدایند و سرزمین هایی را که به دلیل ماه ها درگیری نظامی ،غیرقابل سکونت شده بود،حالت عادی خود بازگردانند و امروز نیز این نیروها با احساس مسئولیت بیشتری در این صحنه مقدس شهدا و جانبازان بسیاری را تقدیم این آب و خاک می کنند.
با گذشت سالها از کاشت این مین ها ،امروز بر اثر جابجائی های صورت گرفته در زمین بخاطر رانش و بارندگی ها،مین ها به صورت پنهان از دامنه کوهستانها به سمت داخل شهرها روانه شده اند و این باعث شده تا علاوه بر اینکه عملیات پاکسازی در داخل شهرهای مرزی استان با دقت و عمق بیشتری انجام بپذیرد،طرح های آموزش پیشگیری از معلولیت های ناشی از انفجار مین و مهمات عمل نکرده نیز برای ساکنان شهرنشین به اجرا در آید.
به نظر می رسد علاوه بر تعمیم و توسعه طرح آموزش پیشگیری از معلولیت ها برای گروههای مختلف ،تخصیص اعتبارات بیشتر برای این حوزه می تواند ضمن ارتقاء دانش و آگاهی مردم از خطرات این مین ها ،نحوه برخورد با آنها و در واقع شیوه زندگی مسالمت آمیز با آنها را نیز آموزش بدهد و پرونده والمرا را برای همیشه مختومه سازد.
مرگ پرنده در میدان مین +عکس
مینهای پرشی خانواده ای از مینهای ضد نفر هستند که بر علیه نیروهای پیاده نظام در فضای باز کاربرد دارند.اساس عملکرد این مینها به این گونه است که پس فعال شدن مکانیزم مین ، یک خرج کوچک در مین فعال شده و مین را در حدود 1 متر به بالا پرتاب کرده و سپس انفجار رخ میدهد.
بدون شک مین های ساخت ایتالیا در این دسته از مین ها برای مردم ایران و خصوصا رزمندگان ایرانی در جریان 8 سال دفاع مقدس مینهای آشنایی هستند.مینهای ضد نفر سری والمرا 69 که در کشور ما به عنوان والمری شناخته شده اند در حجم بسیاری زیادی توسط کشور عراق در جریان 8 سال دفاع مقدس بر علیه نیروهای ایرانی استفاده شد.
مین ضد نفر والمرا 69
این مینها که ساخت شرکت ایتالیایی والسلا بوده دارای این مشخصات هستند:
وزن کلی:4.2 کیلوگرم
ارتفاع: 205 میلی متر
قطر:103 میلی متر
میزان مواد منفجره: 420 گرم
نمای کلی مین ضد نفر والمرا 69
در یک نگاه کلی به این مینها بایستی گفت که این نوع از مین به دلیل استفاده زیاد از مواد فلزی به آسانی توسط دستگاه های مین یاب قابل شناسایی است اما وسایل عملیات مین یابی همیشه در دسترس نبوده و پروسه خنثی سازی مین نیز بسیار زمان بر است.
در جلسه مجمع پیشکسوتان مطرح گردید چه مینی بیشترین آسیب را در حین جنگ و پس از بر ما وارد کرده است اکثریت اعضا نام مین والمرا را بیان کردند این مین هنوز در پاکسازی ها از ما خسارت های جانی و مالی می گیرد .
![مینی که بیشترین آسیب را به ما وارد کرد ، کدام مین است ؟ مینی که بیشترین آسیب را به ما وارد کرد ، کدام مین است ؟](/uploads/posts/2014-08/thumbs/1407745806_image051.jpg)
![مینی که بیشترین آسیب را به ما وارد کرد ، کدام مین است ؟ مینی که بیشترین آسیب را به ما وارد کرد ، کدام مین است ؟](/uploads/posts/2014-08/thumbs/1407745795_landminesinthedesert.jpg)
![](/uploads/posts/2014-08/1407745787_v69tines.jpg)
![مینی که بیشترین آسیب را به ما وارد کرد ، کدام مین است ؟ مینی که بیشترین آسیب را به ما وارد کرد ، کدام مین است ؟](/uploads/posts/2014-08/thumbs/1407745820_valmara69drawing.jpg)
![مینی که بیشترین آسیب را به ما وارد کرد ، کدام مین است ؟ مینی که بیشترین آسیب را به ما وارد کرد ، کدام مین است ؟](/uploads/posts/2014-08/thumbs/1407745761_valmara6901.jpg)